Welkom op de website van Het Gronings Kamerkoor

Het Gronings Kamerkoor is in 1973 opgericht en telt momenteel 29 leden, merendeels ervaren amateurzangers. Het koor geeft twee keer per jaar concerten in de stad Groningen en omgeving. Daarnaast verleent het koor medewerking aan o.a. Monumentendagen en zingt het regelmatig in de concertserie 'Een Uurtje Eeuwigheid' welke wordt gehouden in de St.Jozefkathedraal in Groningen.

Het klassieke repertoire is zeer gevarieerd, van oude madrigalen tot hedendaagse muziek. Wij repeteren op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Columnakerk, Paulus Potterstraat 2 in Groningen. Een mooie locatie waar de akoestiek goed is.

Dirigent Jelte Hulzebos bereidt ons koor gedegen en in een prettige sfeer voor op de concerten.

Het koor ontvangt jaarlijks subsidie van de Gemeente Groningen.